AISBMuur

Welkom op de site van NTC-school

“De Zandloper”.


‘De Zandloper’ is een Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) locatie, die bezocht wordt door 14-20 voornamelijk Nederlandse en Vlaamse leerlingen, verdeeld over de groepen 1 tot en met voortgezet onderwijs klas 5. Het NTC onderwijs is een aanvulling op het reguliere onderwijs op de Amerikaanse, de Franse of lokale (Franstalige) school.
De Zandloper is gevestigd in het gebouw van de American International School of Bamako (AISB) alwaar een lokaal is gehuurd. Het lokaal heeft een eigen bibliotheek, magazijn en internetverbinding. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van de AISB, zoals bewaking, water, elektriciteit, speeltoestellen en buitenspelmateriaal.
De leerlingen krijgen op De Zandloper 4 uur NTC onderwijs per week, verdeeld over 2 middagen van 2 uur in verschillende groepen. Het voortgezet onderwijs heeft twee lesuren per week en twee uur huiswerk.

Vanouds was de school altijd gericht op kinderen met een goede kennis van de Nederlandse taal (R1, R2). Sinds 2014 is er na een testperiode ook een groep van start gegaan voor kinderen met een zeer beperkte kennis van de Nederlandse taal (R3). Hiermee verzorgt de school nu Nederlandse les voor alle kennisniveaus, voor kinderen die zeer weinig tot juist goed Nederlands spreken. Tevens verzorgt de school een (inburgerings)cursus Nederlands voor volwassenen, deze is in 2015 gestart met 4 leerlingen.

Inschrijvingsformulier

Om uw kind in te kunnen schrijven vragen wij u gebruik te maken van het inschrijfformulier